Zorgverzekeraars: Agressie tegen apothekers niet onze schuld

De agressie bij de balie van apotheken vanwege medicijntekorten komt niet doordat zorgverzekeraars allereerst goedkopere varianten van geneesmiddelen vergoeden. Dat de apothekers die suggestie wekken, is volgens koepel Zorgverzekeraars Nederland ‘onkies’.
In het Gooi hield de helft van de veertig apotheken hun deuren vanmorgen gesloten uit protest tegen geneesmiddelentekorten en het voorkeursbeleid van zorgverzekeraars. Zij zijn het zat om voortdurend aan boze klanten te moeten uitleggen waarom ze weer een ander doosje of helemaal geen medicijnen meekrijgen. Andere apothekers overwegen komende tijd dit voorbeeld te volgen.

Honderdduizenden mensen worden jaarlijks, om financiële redenen, op een ander merk medicijn gezet. Dit zogeheten preferentiebeleid waardoor zorgverzekeraars bij voorkeur een goedkopere merkloze variant van hetzelfde medicijn vergoeden, leidt volgens de boze apothekers tot onveilige situaties en landelijke tekorten.

Zorgverzekeraars Nederland neemt vanmiddag afstand van deze beschuldiging. ,,Agressie tegen zorgverleners is volstrekt onaanvaardbaar. Maar die tekorten zijn een internationaal probleem, de oorzaak ligt buiten Nederland. De suggestie van de actievoerende apothekers dat tekorten komen door preferentiebeleid van zorgverzekeraars klopt niet. En om de agressie aan de balie te koppelen aan ons is ronduit onkies.’’

De koepel van verzekeraars kaatst zelfs de bal terug. ,,Apothekers hebben er juist baat bij het inkoopbeleid van zorgverzekeraars steeds maar weer aan de kaak te stellen, omdat het hen in de portemonnee raakt. Het is ingevoerd om prijzen van geneesmiddelen omlaag te krijgen en bonussen van fabrikanten voor apothekers tegen te gaan’’, aldus Zorgverzekeraars Nederland.

 

Lees meer: https://www.destentor.nl/binnenland/zorgverzekeraars-agressie-tegen-apothekers-niet-onze-schuld~af2b236c/

Groet,

Ellen Kruize

Waarheen?

Wij zijn verhuisd

Hier kan je nu alle nieuwe blogs vinden: https://ellensocial.nl/category/blog/apothekersassistentenblog

Nieuws uit de farmacie
https://ellensocial.nl/nieuws/apotheek-nieuws

Krijg je geen e-mails meer?

Hier kan je elke week het nieuws uit de farmacie zien en krijg je nieuwe blogs binnen.
https://ellensocial.nl/over-ellen/nieuwsbrief

Bijvoorbeeld exclusieve goodies, hoofdstukken uit het boek of kortingen.

Waar is de shop?

Hier kan je alle items bekijken: https://ellensocial.nl/winkel

Welke socials kan ik volgen?

Blijf op de hoogte van de leukste posts op de socials

We gaan gewoon door! Maar nu hebben we wat meer tools om dingen mooier weer te geven en alles op één platform is wel zo overzichtelijk.

Wie ben ik

Ellen Kruize


“Ik begon mijn carrière in 2005 als apothekersassistent. In 2013 kwam aan die carrière een abrupt einde. Ik liet het er niet bij zitten en ik ben ondernemer geworden en vandaag de dag ben ik communicatie adviseur. Mijn hart ligt nog steeds bij de zorg. Daarom ben ik een boek gaan schrijven en blijf ik mijn collega’s in de apotheek steunen waar ik kan.”

Yes, mijn boek is leverbaar!
Een boek over mijn leven als apothekersassistente. Van de eerste kijkdag in de apotheek, de opleiding, naar stage en verder. Naast mijn eigen verhaal komen ook collega’s aan het woord allen vanuit een verschillend perspectief. Het zijn heerlijke anekdotes om te lezen. Ik wil heel graag patiënten een kijkje geven achter de balie van de apotheek. Samen bereiken we meer. Lees de boekrecensies.


Heb je het boek gelezen? Stuur je me dan een e-mail? Ik ben heel benieuwd naar je mening. Ik ben een bezige bij. Via mijn eigen website www.ellensocial.nl werk ik als communicatie adviseur.

Apotheek

Huisartsenpraktijk

Zorg

Nieuwe blog: https://hartvoordezorg.home.blog/

Nieuwste berichten

Advertentie