Na de actie tegen agressie: ‘Nu de oorzaak aanpakken’

De massale media-aandacht had niet beter gekund, maar zijn actie tegen agressie in de apotheek is pas geslaagd als beleidsmakers ook de oorzaak – tekorten en preferentiebeleid – aanpakken, meent Carlo Schneider van Apotheek Zevenend in Laren. “Gebeurt er niks, dan moet de hele eerste lijn de handen ineenslaan om te zorgen dat het roer alsnog omgaat.”

Schneider kijkt tevreden terug op 1 mei, toen 24 van de 40 apotheken in het Gooi op zijn initiatief hun deuren tot 12 uur gesloten hielden uit protest tegen toenemende agressie door patiënten. En hij blijft strijdbaar: “Ik heb m’n nek uitgestoken en de boodschap is in het hele land overgekomen, doordat zowel regionale als landelijke kranten en radio- en tv-stations erover hebben bericht. Het is nu aan het ministerie van vws en Zorgverzekeraars Nederland (zn) om beleidsmaatregelen te nemen. Dat wachten we af. Pas als na enige tijd nog niks is gebeurd, moet je aan een vervolgactie gaan denken.”

Het heeft volgens de Larense apotheker weinig zin om nu reeds in andere regio’s soortgelijke acties als in het Gooi te organiseren. “Het probleem is nu landelijk bekend. Zoveel aandacht als wij kregen, krijg je nooit meer.”

De reactie van zn dat geneesmiddelentekorten en aanverwante problemen niks met het preferentiebeleid te maken hebben, noemt Schneider voorspelbaar. “Het is ook helemaal niet mijn bedoeling het preferentiebeleid om zeep te helpen, maar de uitvoering ervan is aan een heroverweging toe.”

Dat niet alle apotheken in de regio meededen aan zijn stiptheidsactie vindt hij geen probleem. “Iedereen heeft recht op een eigen mening, en reden om toch open te gaan. De meesten vonden mijn initiatief wel sympathiek en hebben een poster opgehangen.”

Groet,

Ellen Kruize

Waarheen?

Wij zijn verhuisd

Hier kan je nu alle nieuwe blogs vinden: https://ellensocial.nl/category/blog/apothekersassistentenblog

Nieuws uit de farmacie
https://ellensocial.nl/nieuws/apotheek-nieuws

Krijg je geen e-mails meer?

Hier kan je elke week het nieuws uit de farmacie zien en krijg je nieuwe blogs binnen.
https://ellensocial.nl/over-ellen/nieuwsbrief

Bijvoorbeeld exclusieve goodies, hoofdstukken uit het boek of kortingen.

Waar is de shop?

Hier kan je alle items bekijken: https://ellensocial.nl/winkel

Welke socials kan ik volgen?

Blijf op de hoogte van de leukste posts op de socials

We gaan gewoon door! Maar nu hebben we wat meer tools om dingen mooier weer te geven en alles op één platform is wel zo overzichtelijk.

Wie ben ik

Ellen Kruize


“Ik begon mijn carrière in 2005 als apothekersassistent. In 2013 kwam aan die carrière een abrupt einde. Ik liet het er niet bij zitten en ik ben ondernemer geworden en vandaag de dag ben ik communicatie adviseur. Mijn hart ligt nog steeds bij de zorg. Daarom ben ik een boek gaan schrijven en blijf ik mijn collega’s in de apotheek steunen waar ik kan.”

Yes, mijn boek is leverbaar!
Een boek over mijn leven als apothekersassistente. Van de eerste kijkdag in de apotheek, de opleiding, naar stage en verder. Naast mijn eigen verhaal komen ook collega’s aan het woord allen vanuit een verschillend perspectief. Het zijn heerlijke anekdotes om te lezen. Ik wil heel graag patiënten een kijkje geven achter de balie van de apotheek. Samen bereiken we meer. Lees de boekrecensies.


Heb je het boek gelezen? Stuur je me dan een e-mail? Ik ben heel benieuwd naar je mening. Ik ben een bezige bij. Via mijn eigen website www.ellensocial.nl werk ik als communicatie adviseur.

Apotheek

Huisartsenpraktijk

Zorg

Nieuwe blog: https://hartvoordezorg.home.blog/

Nieuwste berichten

Bron: http://www.pw.nl/nieuws/2019/na-de-actie-tegen-agressie-2018nu-de-oorzaak-aanpakken2019

Advertentie