Wat ging er mis? – Gastblog Apothekersassistent Maria

Maria apothekersassistent: ‘Een kindje, baby nog, komt bij de huisarts met middenoorontsteking. Hij krijgt Clamoxyl druppels voorgeschreven, een flesje van 20 milliliter, met een gebruik van 3 x per dag 1 milliliter ,kuur afmaken en controle over 14 dagen. Bij controle blijkt dat het een stuk beter gaat met het kindje, alleen vond de moeder 1 milliliter wel veel te veel. Veel kreeg ze er niet in!

Wat heeft moeder gedaan?

Ze heeft de druppels in het oor gedruppeld i.p.v. oraal (via de mond) te geven!…..

Zo zie je maar, er is de laatste jaren wat betreft voorlichting (1e uitgifte) veel veranderd, en wat voor ons vanzelfsprekend is…..is dat voor een leek zeer zeker niet.

Wat ging er mis?’

Ik kwam met Maria in toen contact terwijl ik aan het schrijven was. Mijn boek Educated Drug Dealer geeft mensen een kijkje achter de balie van de apotheek. Je maakt er werkelijk van alles mee. Schrijnende, leuke en grappige verhalen deel ik met jullie via mijn blog en dit boek. Het boek zal in december in de winkels liggen. Het is zo geschreven, dat het ook voor patiënten te volgen is. Wil je verzekerd zijn van een exemplaar? Plaats dan een pre-order. Of vraag je lokale boekhandel om een exemplaar voor je reserveren.

Er mag best wat meer verteld worden over het vak apothekersassistent. Naast het toegankelijk maken van deze verhalen voor patiënten is beroepsvaardigheid een belangrijk onderdeel van de opleidingen. Wil je studenten op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de openbare apotheek? Dan is dit boek een echte mustread.

Wat gebeurt er allemaal achter de schermen bij jouw lokale medicijnboer? Waarom staan wij nog niet bekend als geneesmiddelenexpert?

Blijf me vooral jullie verhalen vertellen en mailen! Ik deel ze via mijn blogs en nieuwsbrief. Maria (een andere dan onze vaste gastblogger) stuurde me dit berichtje via LinkedIn over deze casus. Ik deel het graag.

Groet,

Ellen Kruize

Waarheen?

Wij zijn verhuisd

Hier kan je nu alle nieuwe blogs vinden: https://ellensocial.nl/category/blog/apothekersassistentenblog

Nieuws uit de farmacie
https://ellensocial.nl/nieuws/apotheek-nieuws

Krijg je geen e-mails meer?

Hier kan je elke week het nieuws uit de farmacie zien en krijg je nieuwe blogs binnen.
https://ellensocial.nl/over-ellen/nieuwsbrief

Bijvoorbeeld exclusieve goodies, hoofdstukken uit het boek of kortingen.

Waar is de shop?

Hier kan je alle items bekijken: https://ellensocial.nl/winkel

Welke socials kan ik volgen?

Blijf op de hoogte van de leukste posts op de socials

We gaan gewoon door! Maar nu hebben we wat meer tools om dingen mooier weer te geven en alles op één platform is wel zo overzichtelijk.

Wie ben ik

Ellen Kruize


“Ik begon mijn carrière in 2005 als apothekersassistent. In 2013 kwam aan die carrière een abrupt einde. Ik liet het er niet bij zitten en ik ben ondernemer geworden en vandaag de dag ben ik communicatie adviseur. Mijn hart ligt nog steeds bij de zorg. Daarom ben ik een boek gaan schrijven en blijf ik mijn collega’s in de apotheek steunen waar ik kan.”

Yes, mijn boek is leverbaar!
Een boek over mijn leven als apothekersassistente. Van de eerste kijkdag in de apotheek, de opleiding, naar stage en verder. Naast mijn eigen verhaal komen ook collega’s aan het woord allen vanuit een verschillend perspectief. Het zijn heerlijke anekdotes om te lezen. Ik wil heel graag patiënten een kijkje geven achter de balie van de apotheek. Samen bereiken we meer. Lees de boekrecensies.


Heb je het boek gelezen? Stuur je me dan een e-mail? Ik ben heel benieuwd naar je mening. Ik ben een bezige bij. Via mijn eigen website www.ellensocial.nl werk ik als communicatie adviseur.

Apotheek

Huisartsenpraktijk

Zorg

Nieuwe blog: https://hartvoordezorg.home.blog/

Nieuwste berichten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s