Is het dan eindelijk eens afgelopen met de agressie?!

In de apotheek hebben we te dealen met de regels van de overheid en de zorgverzekeringen. Wij hebben daar geen invloed op. We zijn degene die de mensen op de regels wijzen. Op één of andere manier hebben we een hele lading taken in ons pakket gekregen die niet in ons beroep thuis hoorden. Het is inmiddels onderdeel geworden van ons beroep. Tot onze grote ergernis.

Een inhoudelijke discussie voeren vinden wij horen bij ons vak. Bij agressie is het echter een ander verhaal. De agressie moet stoppen. Alleen wij kunnen daar iets aan doen. Wij accepteren agressie niet langer. Alleen als wij ons samen sterk maken en het agressieve gedrag niet langer belonen (met je krijgt wat je wil), maar maatregelen nemen, dan kunnen we dit stoppen. Gedraagt een klant zicht niet? Reageer en neem het heft in eigen hand. Praat hierover met je werkgever. Meer hierover in mijn boek.

Nu wil ik graag van jullie horen:

Wat doen jullie om een halt toe te roepen

aan het gedrag van de agressievelingen?

Agressie in Nederland hoger dan in de rest van Europa

Uit onderzoek van Eurofound steekt Nederland met kop en schouders uit boven de rest van Europa. In het European working conditions survey is dat naar buiten gekomen. In het onderzoek kijkt men naar arbeidsomstandigheden van 14 andere Europese Unie lidstaten en daar staan we, als het op agressie aankomt, op nummer één. We hebben bijna twee keer zoveel agressie incidenten tegen onze professionals tegen onze werkende bevolking dan in andere Europese landen. En in de zorgsector is dat nog veel hoger.

De maat is vol. De mensen die achter de balie staan zijn het zat. Laten we daarom een halt toe roepen aan agressie in de apotheek.

Poster

Download de poster via onze nieuwsbrief

Mail me met je reactie.

Groet,

Ellen Kruize

Waarheen?

Wij zijn verhuisd

Hier kan je nu alle nieuwe blogs vinden: https://ellensocial.nl/category/blog/apothekersassistentenblog

Nieuws uit de farmacie
https://ellensocial.nl/nieuws/apotheek-nieuws

Krijg je geen e-mails meer?

Hier kan je elke week het nieuws uit de farmacie zien en krijg je nieuwe blogs binnen.
https://ellensocial.nl/over-ellen/nieuwsbrief

Bijvoorbeeld exclusieve goodies, hoofdstukken uit het boek of kortingen.

Waar is de shop?

Hier kan je alle items bekijken: https://ellensocial.nl/winkel

Welke socials kan ik volgen?

Blijf op de hoogte van de leukste posts op de socials

We gaan gewoon door! Maar nu hebben we wat meer tools om dingen mooier weer te geven en alles op één platform is wel zo overzichtelijk.

Wie ben ik

Ellen Kruize


“Ik begon mijn carrière in 2005 als apothekersassistent. In 2013 kwam aan die carrière een abrupt einde. Ik liet het er niet bij zitten en ik ben ondernemer geworden en vandaag de dag ben ik communicatie adviseur. Mijn hart ligt nog steeds bij de zorg. Daarom ben ik een boek gaan schrijven en blijf ik mijn collega’s in de apotheek steunen waar ik kan.”

Yes, mijn boek is leverbaar!
Een boek over mijn leven als apothekersassistente. Van de eerste kijkdag in de apotheek, de opleiding, naar stage en verder. Naast mijn eigen verhaal komen ook collega’s aan het woord allen vanuit een verschillend perspectief. Het zijn heerlijke anekdotes om te lezen. Ik wil heel graag patiënten een kijkje geven achter de balie van de apotheek. Samen bereiken we meer. Lees de boekrecensies.


Heb je het boek gelezen? Stuur je me dan een e-mail? Ik ben heel benieuwd naar je mening. Ik ben een bezige bij. Via mijn eigen website www.ellensocial.nl werk ik als communicatie adviseur.

Apotheek

Huisartsenpraktijk

Zorg

Nieuwe blog: https://hartvoordezorg.home.blog/

Nieuwste berichten

Richtlijn voor Nederland m.b.t. agressie op het werk Richtlijn in Nederlands

Advertentie