Boekrecensie Educated Drugdealer – Elma Bruin

Educated Drugdealer
Een kijkje in het leven van een apothekersassistente
Auteur: Ellen Kruize Kok
9789083166711

Een kijkje in het leven van een apothekersassistente. Lades vol doosjes, vitrines vol tubes, witte jassen en een mysterieuze sfeer; ik heb het natuurlijk over de apotheek. Van lotions voor waterpokken tot gefluisterde vragen om Viagra®, als apothekersassistent maak je het allemaal mee. Altijd al willen weten wat er nu precies gebeurt tussen het moment dat een arts jouw recept voorschrijft en je het recept mee naar huis krijgt? Schrijnende, leuke, sappige ervaringsverhalen lezen? Dan heb je het juiste boek gevonden! Geen geromantiseerde verhalen, maar gewoon zoals het er aan de andere kant van de balie aan toe gaat.

Educated drugdealer, ja je moet maar op zo een titel komen. Maar met een kern van waarheid. In dit boek worden we meegenomen in de wereld van de apothekersassistente. Iedereen komt daar wel eens mee in aanraking. Maar wat houdt het in? Wat komt er bij kijken om apothekersassistente te worden? Wat maak je zoal mee? In dit boek komen we het allemaal te weten.

Al lezend krijg je een kijkje achter de schermen en in het leven van de auteur Ellen. De opleiding tot apothekersassistente, als je dat zo leest is dat best pittig en ben je aan het einde van de opleiding net een wandelende encyclopedie. Al die medicijnen en bestandsdelen. Vergeet niet de grote verantwoordelijkheid bij het maken van poeders, zalfjes of het verstrekken van medicijnen. Een foutje is gauw gemaakt en dat kan grote gevolgen hebben.. Het is trouwens een hele kunst om de recepten van artsen te ontcijferen, die hebben wel zo een onduidelijk handschrift. Complimenten aan degene die het recept klaar maakt.

De verhalen zijn interessant en hier en daar leer je er ook nog van. Het boek bevat naast het verhaal van Ellen ook bijdrages van collega’s, ieder met hun eigen verhaal of belevenis. Dat leert dat geen ervaring hetzelfde is. Naast de verhalen wordt er ook uitleg van werking etc. van medicijnen gegeven. Voor de een leerzaam, voor de ander een herkenning van namen van medicatie. Dat laatste geld voor mijn persoontje toen ik in de mantelzorg zat en bijna dagelijks onderweg was naar de apotheek.

Samengevat : Een boek met een persoonlijk tintje door dat de auteur zelf uit de wereld van apotheek komt. Het boek geeft op een open manier een kijkje achter de schermen van het werken in de apotheek. Het geeft ook aan dat het een beroep is met een grote verantwoordelijkheid. Een vak dat zeker niet voor iedereen is weggelegd. Ga er tegenwoordig maar staan met al die mondige medemensen. Je moet dan wel erg stress bestendig zijn en een mega geduld hebben. Boek is zeker het lezen waard.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij E & E voor het beschikbaar stellen van een digitaal recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Uitgeverij E&E, Bol.com LibrisStandaardboekhandelBookspotBruna

Elma Bruin

Meer boekrecensies lezen:

Advertentie