Ellen doet letterlijk een boekje open over de apothekerswereld: ‘Mensen zien niet wat er aan de andere kant van de balie gebeurt’

Charlotte Huizinga

De Groningse Ellen Kruize-Kok werkte jarenlang als apothekersassistent. Een prachtig beroep, vindt ze zelf, waarover bij het grote publiek eigenlijk nog veel te weinig over bekend is. Apothekersassistenten maken van alles mee en zien sommige patiënten regelmatig. Andere dingen zijn juist minder prettig. Zo krijgen apothekersassistenten bijna dagelijks te maken met agressie. “Ik wil mensen laten zien wat het vak betekent.”

Dus besloot Ellen een jaar geleden dat er een boek móést komen. “Een boek was er nog helemaal niet, dus ik dacht: dan moet ik dat maar gewoon zelf gaan schrijven!” Dat werd ‘Educated Drugdealer: Een kijkje in het leven van een apothekersassistente’.

Ellen de apothekersassistente

Het idee voor een boek over haar vak speelde al langer. “In de apotheek zeggen we altijd: we kunnen er wel een boek over schrijven!”…

Lees het gehele interview via deze link of de knop:

Groet,

Ellen Kruize

Waarheen?

Wij zijn verhuisd

Hier kan je nu alle nieuwe blogs vinden: https://ellensocial.nl/category/blog/apothekersassistentenblog

Nieuws uit de farmacie
https://ellensocial.nl/nieuws/apotheek-nieuws

Krijg je geen e-mails meer?

Hier kan je elke week het nieuws uit de farmacie zien en krijg je nieuwe blogs binnen.
https://ellensocial.nl/over-ellen/nieuwsbrief

Bijvoorbeeld exclusieve goodies, hoofdstukken uit het boek of kortingen.

Waar is de shop?

Hier kan je alle items bekijken: https://ellensocial.nl/winkel

Welke socials kan ik volgen?

Blijf op de hoogte van de leukste posts op de socials

We gaan gewoon door! Maar nu hebben we wat meer tools om dingen mooier weer te geven en alles op één platform is wel zo overzichtelijk.

Wie ben ik

Ellen Kruize


“Ik begon mijn carrière in 2005 als apothekersassistent. In 2013 kwam aan die carrière een abrupt einde. Ik liet het er niet bij zitten en ik ben ondernemer geworden en vandaag de dag ben ik communicatie adviseur. Mijn hart ligt nog steeds bij de zorg. Daarom ben ik een boek gaan schrijven en blijf ik mijn collega’s in de apotheek steunen waar ik kan.”

Yes, mijn boek is leverbaar!
Een boek over mijn leven als apothekersassistente. Van de eerste kijkdag in de apotheek, de opleiding, naar stage en verder. Naast mijn eigen verhaal komen ook collega’s aan het woord allen vanuit een verschillend perspectief. Het zijn heerlijke anekdotes om te lezen. Ik wil heel graag patiënten een kijkje geven achter de balie van de apotheek. Samen bereiken we meer. Lees de boekrecensies.


Heb je het boek gelezen? Stuur je me dan een e-mail? Ik ben heel benieuwd naar je mening. Ik ben een bezige bij. Via mijn eigen website www.ellensocial.nl werk ik als communicatie adviseur.

Apotheek

Huisartsenpraktijk

Zorg

Nieuwe blog: https://hartvoordezorg.home.blog/

Nieuwste berichten

Advertentie