Lid van de VJA, schreef een gastblog…

Het is belangrijk dat iedereen de waarde van een apotheek in ziet.

Met welke vragen kan de patiënt bij ons terecht? Zichtbaar zijn dat is één van de middelen die zij inzetten om onze patiënten die waarde te laten in zien.

Wat kunnen wij hierin samen organiseren? Hoe kunnen wij als apotheek laten zien wie we zijn en wat we doen? Een van de redenen waarom er vanuit de VJA -zichtbaarheidscommissie contact op is genomen met Ellen Kruize. Het was een enthousiast gesprek.

Ellen gaf aan dat zij verschillende collega’s uit de farmacie hun eigen verhaal liet vertellen via het boek, zoals ook een apotheker die bijna met pensioen gaat. Er is ruimte voor een jonge apotheker. Ook interessant om naast elkaar te leggen die verhalen.

Een gastblog vanuit de startende apotheker
Ellen zei: “Schrijf een gastlog, vertel me maar, waarom jij zo gemotiveerd bent om als starter in de openbare farmacie voor patiënten te zorgen. Ik weet zeker dat mensen graag lezen wat wij over hebben voor goede zorg.”

Een van de leden van de ‘VJA’ maakt er meteen werk van en schreef zijn blog: ‘De family wagon’. Hij vertelt, hoe hij van het studentenleven de overstap maakte naar het werk in de openbare apotheek. Hoe hij gemotiveerd raakte om voor de openbare farmacie te kiezen en hoe het huisbezoek verloopt bij een patiënt. Een inspirerende blog.

Over de VJA
De Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) maakt zich sinds 1995 sterk voor de belangen van de beginnende (openbaar) apotheker en helpt apothekers tijdens de belangrijke eerste carrièrejaren. Dit doen wij onder meer door het organiseren van nascholingen en informatieve bijeenkomsten, maar ook sociale activiteiten.

Over het boek
“Wat er achter de balie gebeurt weet niemand.” Dat is het uitgangspunt van het boek ‘Educated Drugdealer’. Deze ‘geheimzinnige’ wereld gaat open voor patiënten. Ellen Kruize Kok schrijft over haar weg naar en het werkzame leven als apothekersassistente. Geen geromantiseerde verhalen, maar gewoon zoals het er aan die kant van de balie aan toe gaat.

Ellen heeft naast haar eigen verhalen, op een creatieve wijze diverse verhalen van collega’s in haar boek geplaatst als gastblog. Vanuit verschillende invalshoeken zie je hoe het vak veranderd is sinds 1985 tot aan nu en hoe breed het is. Het boek is geschreven voor de patiënt, maar er staan heerlijke anekdotes in voor collega’s. Voor studenten en starters zijn deze praktijkverhalen uitermate geschikt, omdat het zeer laagdrempelig is geschreven.

Groet,

Ellen Kruize

Waarheen?

Wij zijn verhuisd

Hier kan je nu alle nieuwe blogs vinden: https://ellensocial.nl/category/blog/apothekersassistentenblog

Nieuws uit de farmacie
https://ellensocial.nl/nieuws/apotheek-nieuws

Krijg je geen e-mails meer?

Hier kan je elke week het nieuws uit de farmacie zien en krijg je nieuwe blogs binnen.
https://ellensocial.nl/over-ellen/nieuwsbrief

Bijvoorbeeld exclusieve goodies, hoofdstukken uit het boek of kortingen.

Waar is de shop?

Hier kan je alle items bekijken: https://ellensocial.nl/winkel

Welke socials kan ik volgen?

Blijf op de hoogte van de leukste posts op de socials

We gaan gewoon door! Maar nu hebben we wat meer tools om dingen mooier weer te geven en alles op één platform is wel zo overzichtelijk.

Wie ben ik

Ellen Kruize


“Ik begon mijn carrière in 2005 als apothekersassistent. In 2013 kwam aan die carrière een abrupt einde. Ik liet het er niet bij zitten en ik ben ondernemer geworden en vandaag de dag ben ik communicatie adviseur. Mijn hart ligt nog steeds bij de zorg. Daarom ben ik een boek gaan schrijven en blijf ik mijn collega’s in de apotheek steunen waar ik kan.”

Yes, mijn boek is leverbaar!
Een boek over mijn leven als apothekersassistente. Van de eerste kijkdag in de apotheek, de opleiding, naar stage en verder. Naast mijn eigen verhaal komen ook collega’s aan het woord allen vanuit een verschillend perspectief. Het zijn heerlijke anekdotes om te lezen. Ik wil heel graag patiënten een kijkje geven achter de balie van de apotheek. Samen bereiken we meer. Lees de boekrecensies.


Heb je het boek gelezen? Stuur je me dan een e-mail? Ik ben heel benieuwd naar je mening. Ik ben een bezige bij. Via mijn eigen website www.ellensocial.nl werk ik als communicatie adviseur.

Apotheek

Huisartsenpraktijk

Zorg

Nieuwe blog: https://hartvoordezorg.home.blog/

Nieuwste berichten

Advertentie