‘Het vak van apothekersassistent zal nooit uitsterven, wel drastisch veranderen’

APOTHEKERSASSISTENTEN

‘HET VAK VAN APOTHEKERSASSISTENT ZAL NOOIT UITSTERVEN, WEL DRASTISCH VERANDEREN’

ELLEN KRUIZE-KOK SCHREEF BOEK OVER HET WERK ACHTER DE BALIE

Ellen Kruize-Kok schreef Educated drug dealer, een boek over het leven van een apothekersassistent. Haar leven. Ze wil duidelijkheid verschaffen over het vak en misverstanden wegnemen. “Het gros van de mensen denkt nog altijd dat een apotheek niet meer dan een pillenwinkeltje is waar je een doosje ophaalt.”

Er raasde een storm over haar heen, in positieve zin wel te verstaan, zegt Ellen Kruize-Kok over de weken na het verschijnen van haar boek Educated drug dealer, een kijkje in het leven van de apothekersassistent. Een storm van mailtjes, berichtjes, foto’s en video’s op sociale media en interviews voor radio en kranten. “Ik had niet durven dromen dat het zo zou lopen”, zegt ze nog altijd beduusd, zo’n vier weken na publicatie. De eerste, in eigen beheer uitgegeven, oplage van tweeduizend exemplaren is al bijna uitverkocht. Een andere uitgever was hoogst verbaasd; hij zei van  vergelijkbare boeken meestal een paar honderd stuks te laten drukken. Inmiddels wordt ook gewerkt aan een Duitse en een Engelse vertaling. “Het is nauwelijks te bevatten. Ik ben nog steeds onder de indruk van mijn eigen succes.”

De veelal positieve reacties kwamen van zowel apothekersassistenten als patiënten, mantelzorgers en andere geïnteresseerde lezers. Voor die laatsten bleek het boek een regelrechte eye opener; degenen die altijd dachten wel te weten wat er aan en achter de balie gebeurde, bleken er flink naast te zitten en degenen die geen idee hadden, toonden zich verrast en vol waardering. “Heel fijn”, zegt Kruize-Kok opgetogen. “Dat is precies wat ik wilde bereiken met mijn boek. Dat mensen snappen wat wij doen, hoe het werkt in de apotheek, door te laten zien wat er achter de balie echt gebeurt. Want het gros denkt nog altijd dat een apotheek niet meer is dan een pillenwinkeltje waar je een doosje ophaalt.”

Bekijk of lees het gehele interview: https://ellensocial.nl/het-vak-van-apothekersassistent-zal-nooit-uitsterven-wel-drastisch-veranderen

Groet,

Ellen Kruize

Waarheen?

Wij zijn verhuisd

Hier kan je nu alle nieuwe blogs vinden: https://ellensocial.nl/category/blog/apothekersassistentenblog

Nieuws uit de farmacie
https://ellensocial.nl/nieuws/apotheek-nieuws

Krijg je geen e-mails meer?

Hier kan je elke week het nieuws uit de farmacie zien en krijg je nieuwe blogs binnen.
https://ellensocial.nl/over-ellen/nieuwsbrief

Bijvoorbeeld exclusieve goodies, hoofdstukken uit het boek of kortingen.

Waar is de shop?

Hier kan je alle items bekijken: https://ellensocial.nl/winkel

Welke socials kan ik volgen?

Blijf op de hoogte van de leukste posts op de socials

We gaan gewoon door! Maar nu hebben we wat meer tools om dingen mooier weer te geven en alles op één platform is wel zo overzichtelijk.

Wie ben ik

Ellen Kruize


“Ik begon mijn carrière in 2005 als apothekersassistent. In 2013 kwam aan die carrière een abrupt einde. Ik liet het er niet bij zitten en ik ben ondernemer geworden en vandaag de dag ben ik communicatie adviseur. Mijn hart ligt nog steeds bij de zorg. Daarom ben ik een boek gaan schrijven en blijf ik mijn collega’s in de apotheek steunen waar ik kan.”

Yes, mijn boek is leverbaar!
Een boek over mijn leven als apothekersassistente. Van de eerste kijkdag in de apotheek, de opleiding, naar stage en verder. Naast mijn eigen verhaal komen ook collega’s aan het woord allen vanuit een verschillend perspectief. Het zijn heerlijke anekdotes om te lezen. Ik wil heel graag patiënten een kijkje geven achter de balie van de apotheek. Samen bereiken we meer. Lees de boekrecensies.


Heb je het boek gelezen? Stuur je me dan een e-mail? Ik ben heel benieuwd naar je mening. Ik ben een bezige bij. Via mijn eigen website www.ellensocial.nl werk ik als communicatie adviseur.

Apotheek

Huisartsenpraktijk

Zorg

Nieuwe blog: https://hartvoordezorg.home.blog/

Nieuwste berichten

Advertentie