Het werken in de apotheek is niet zo maar iets

Via Elma Bruin – Boekenblog

Verhalen uit de apotheek van Ellen Kruize Kok en diverse gastblogs van collega zorgverleners. We belichten in dit deel de diverse functies binnen de apotheek om inzicht te geven in onze werkzaamheden. Wat zijn de taken van een apotheker? Wat doet een farmaceutisch consulent of farmakundige? Hoe was het vroeger in een apotheek? Praktijkverhalen van en over apothekers, de apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten, de farmakundigen, pharmacy practitioners, doktersassistenten en nog vele extra’s.

Verhalen uit de apotheek is het vervolg op het boek Educated Drugdealer. In dit vervolg komen de nodige interessante verhalen voorbij. Verhalen die ons een kijkje geven wat het werken in de apotheek en andere gezondheidszorg is. Het zijn persoonlijke verhalen, sommige herkenbaar, sommige verhalen die je met verbazing leest. Andere verhalen zijn weer aangrijpen en indringend. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel wat voorbij komt. Er is in het boek ook ruimte voor humor. Ja ieder verhaal laat het je weer anders beleven.

Het zijn korte verhalen, waardoor het boek vlot leest. De verhalen zijn boeiend en vaak ook leerzaam. Genoemde medicatie en de werking daarvan etc. wordt op het einde van ieder verhaal goed uitgelegd. Het boek bevat op het einde zelfs een notitie gedeelte. Voor degene die dat nodig hebben zeker handig. Persoonlijk vind ik dat zonde van het boek.

Dit boek laat wederom zien welke verantwoordelijkheid men draagt in een apotheek in welke vorm dan ook. Het probleem van het niet voorhanden hebben van de juiste medicatie ( te kort of prijsverhoging), de verschillende reacties van patiënten daarop, ja deze korte verhalen weten je als lezer ook na het lezen nog wel even bezig te houden.

Verhalen uit de apotheek is een boeiend, interessant en veelal ook een leerzaam boek. Het werken in de apotheek is niet zo maar iets, het zijn de (steun) pilaren van de gezondheids- zorg en uiteraard de patiënten. Aanrader !

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij E & E voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.

Boek is o.a. verkrijgbaar bij : Bol.comLibrisStandaardboekhandelBookspotBruna.nl

Meer boekrecensies over het boek Verhalen uit de apotheek zijn binnen!

Paul Stoutenberg, apotheker – 29 oktober 2022

‘De medewerkers in de apotheek hebben het zwaar. Uitleggen van regels van de zorgverzekeraar en zelf de ellende over zich heen krijgen. Mede daardoor een tekort aan personeel in vele apotheken.

In dit 2e boek van Ellen worden weer achtergronden belicht waardoor hopelijk, zowel het begrip bij het publiek als de interesse voor dit mooie beroep wordt vergroot.’

Sek Hung, apotheker – 2 november 2022

Een mooie bundeling verhalen uit de praktijk met situaties waarin zorgverleners zich kunnen herkennen. Mensen die niet in de zorg werken krijgen inkijkjes wat verschillende zorgverleners doen, wat zij meemaken vanuit hele persoonlijke perspectieven.”

Nathalie Beijersbergen, apotheker – 7 november 2022

Geschreven door medewerkers uit apotheken – realistische, herkenbare, ontroerende en mooie verhalen.’

Plaats je eigen boekrecensie

Shop

Advertentie